Select Page

Este uimitor cat de frumoasa poate fi Transalpina, cel mai inalt drum rutier din Romania (atingand altitudinea maxima in Pasul Urdele de 2145 m).

Drumul traverseaza Muntii Parang de la Nord la Sud, fiind paralel cu Valea Oltului si Valea Jiului si a fost construit initial de armatele romane in drumul lor spre Sarmisegetusa, dupa care pavat cu piatra de Carol al II-lea prin anii ’30.

Poze Transalpina - Magar curios

De prin 2009 s-a inceput si asfaltarea Transalpinei si acum a devenit o foarte mare atractie pentru turisti, fluxul de masini ajungand sa fie similar celui de pe Transfagarasan.

Printr-o intamplare fericita am reusit sa il vizitez in ultimul weekend din 2011 in care Transalpina a fost vizitabil iar peisajele vorbesc de la sine despre frumusetea lui, sperand insa ca autoritatile sa il protejeze deoarece multi doritori si-ar arunca niste vile si pensiuni pe acolo.

Poze Transalpina - Magar curios Poze Transalpina - Magar curios Poze Peisaj Transalpina Poze Peisaj Transalpina Poze Peisaj Transalpina Poze Peisaj Transalpina Magar pe Transalpina Poze Peisaj Transalpina Poze Apus Peisaj Transalpina

Daca ti-au placut fotografiile, trimite mai departe.