Select Page

Falafel

Cum sa incheiem mai bine prima saptamana de iarna din Bucuresti, decat cu o farfurie plina de falafel facut de la zero.
Se ia un pachetel de boabe de naut, se lasa aprox 12 ore cu apa rece sa se umfle (atentie la ce vas folositi ca boabele isi dubleaza dimensiunea).
Pasul urmator este sa te umpli de nervi zdrobindu-le marunt in cazul in care aveti acelasi robot de bucatarie de 2 lei.

Separat se toaca marunt o ceapa mare si zemoasa, eu am pus si 4 catei de usturoi, impreuna cu o legatura sanatoasa de patrunjel si putina sare.
Eu am adaugat si o nota personala aruncand o mana de seminte de susan si niste curry de la mama lui de acasa.
Se amesteca toate, se mai pun 3-4 linguri de faina si o lingura de bicarbonat de sodiu.
Incingi bine uleiul si restul e cancan.
Cica ar fi si varianta light, la cuptor. Eu unul nu am incercat-o.

Nu va place arabeste? Poate va atrage asiatic 🙂

Daca ti-au placut fotografiile, trimite mai departe.