Select Page

Din seria – Ma plictiseam duminica dupa-masa asa ca m-am urnit sa gatesc – va prezentam Sushi cu Salata de Alge Marine.

Se ia una cana orez normal, se spala de vre-o nspe mii ori pana cand apa este curata, si se mai lasa inca 30 de minute in apa rece.

Se face intre timp un amestec de otet de orez, zahar si putina sare pe foc, dar sa nu dea in clocot.

Se pune orezul la fiert cu capac cu tot.

Se face dezastru pe masa in incercarea de a taia profesional castravetele fabio, avocado si somonul.

Se pun la indemana cele 5 folii de sushi nori ramase de data trecuta.

Se stinge focul la orez, dupa ce a fiert la foc mic cam 15 minute si se mai lasa cu capac inca 15 minute. Asa zice pe youtube.

Intre timp se pune o mana de alge marine uscate intr-un bol cu apa.

Se toaca 2 catei de usturoi si putin ghimbir si revenim la orez. Haotic, stiu.

Se pune orezul intr-un vas non metalic, se toarna zeama cu otet, se amesteca cu un instrument non-metalic si se vantura cu un evantai. Asa zice pe youtube.

Se pregateste un bol cu apa, se imbraca cu folie acea chestie nedefinita ca un fel de pres din bambus, care ajuta la rulaj.

Se uda degetele des si se pune orezul lipicios pe foile de nori.

Se aranjeaza niste bete de castravete, somonul, avocado si poate putin hrean tocat (ca e prea scump wasabi, parerea mea).

Se fac rulourile de sushi, se taie si se aseaza pe platou.

Revenim la alge. Se scurg de apa, se arunca in tigaie cu ulei incins, se prajesc 5 minute.

Se adauga usturoiul, ghimbirul, putina pasta de ardei iute si se prajesc inca 2-3 minute.

Se adauga 2 linguri de sos de soia si , dupa gust, putina zeama de lamaie. Se mai lasa putin si se scoate, cel putin io asa am facut, pe un servetel de hartie, ca sa mai absoarba din ulei.

Se adauga niste icre de pastrav, care le tineam la rece cu putina sare si ulei, de cand am dat o tura prin hala, la Obor.

Se mai pierd 20 de minute la spalat bucataria.

In rest, totul e cancan.

 

Daca ti-au placut fotografiile, trimite mai departe.